Skoči na glavno vsebino

Prvi šolski dan. Prvi jutranji žarki kukajo skozi oblačno nebo. Šola, vsa lepa, sveže počiščena in prenovljena nestrpno pričakuje učence. Učitelji že nekoliko nestrpno čakajo učence. V zbornici vesel klepet in pričakovanje. Prazne hodnike počasi napolni otroški vrvež. Veselo pozdravljanje, radoživi in nasmejani obrazi. Smeh, veliko veselja. Počitnice so bile prekratke, vsi kot v en glas komentirajo otroci. Obenem pa potrdijo, da so se veselili srečanja s prijatelji, sošolci, tudi učitelji.
Zberemo se v dvorani. Kratek uvodni pozdrav ravnateljice in že hitimo z razredniki v učilnice. Koga pravzaprav zanimajo urniki, testi in vse kar nas še čaka. O tem bomo v ponedeljek. Toliko lepih stvari si moramo povedati.

Ob devetih začnejo prihajati bodoči prvošolčki. Nekateri se nekoliko plašno držijo mamic in očkov, drugi radoživo skačejo. Ob kratkem in prisrčnem kulturnem programu jih devetošolci Črt, Yllka in Anet v imenu vseh učencev šole slovesno pozdravijo in povabijo v šolsko skupnost.

Dobrodošlico na šoli jim zaželi tudi ravnateljica, ga. Dragica Vidmar. Starše in prvošolčke z nekaj prijaznimi mislimi nagovorita tudi župan MONG, g. Matej Arčon in predsednica KS Dornberk, ga. Štefka Susič.

Prisrčen sprejem čaka prvošolčke seveda tudi v Prvačini. Tudi tu ni nič manj veselo in živahno. Enajst malih nadobudnežev tu pričaka njihova učiteljica, ga. Mateja Hočevar.

V šolskem letu 2017/2018 obiskuje OŠ Dornberk 297 učencev, od tega je kar 40 prvošolcev, 29 na matični šoli, 11 pa na podružnici.

SREČNO VSEM!

Sprejem prvošolcev na matični šoli:

Sprejem prvošolcev na podružnični šoli:

 

 

Dostopnost