Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu je bilo za vse učence, ki obiskujejo obvezen ali neobvezen izbirni predmet italijanščina, organizirano kar nekaj strokovnih ekskurzij.

8. aprila so učenci 7., 8. in 9. razreda   ki obiskujejo izbirni predmet italijanščina in VNN, odkrivali kar nekaj zanimivih krajev v sosednji Italiji. Obiskali so slikovite kraje v italijanskih Dolomitih; med njimi kraj Longarone, znan po jezu, ki je leta 1963 doživel katastrofo, ko je plaz povzročil vodni val in pod seboj pokopal več vasi in ljudi, prijetno mestece Venzone, kjer so si ogledali mumije ter se popoldne sprehodili po glavnem mestu Videmske pokrajine – Udine.

Učenci 5. in 6. razreda so 31.marca sodelovali v radijski oddaji radijske in televizijske hiše RAI v Trstu, ogledali so si jedro mesta Trst, glavnega upravnega središča dežele Furlanije-Julijske krajine, bogatega z geografskega in zgodovinskega  vidika.

En lep sončen popoldan pa so preživeli učenci 4. in 5. razreda dne 19. maja v Gorici. Ogled ali so si srednjeveški grad v Gorici in se sprehodili  po poučno-naravoslovni poti v Parku Pevma.

Ekskurzij so se udeležili tudi učenci Osnovne šole Branik z namenom prijetnega druženja in medsebojnega spoznavanja.

Učiteljica Suzana Mozetič

 

Dostopnost