Skoči na glavno vsebino

Dne 21. 3. smo se učenci in učitelji več osnovnih šol v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti ledeniški dolini pod Poncami na ogled kvalifikacij za finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Letalnica bratov Gorišek je bila zgrajena leta 1969, prenovljena, na njej pa je tudi najstrmejši zip-line na svetu.

Na avtobusu smo imeli nekaj časa za medsebojno spoznavanje, ob prihodu v Planico pa smo si na glave poveznili tople čepice, se posladkali s krofi in urno poiskali prostor na tribuni. Športno navijanje za pogumne skakalce na največji letalnici na svetu (poleg tiste v Vikersundu) v krasnem sončnem vremenu se je lahko začelo. Vsak polet smo nagradili z aplavzom, še posebej bučno pa je zadonelo, ko so bili v zraku slovenski orli – takrat so vse slovenske zastave zelo visoko vihrale. Med prostim časom smo ujeli trenutek za fotografiranje veselega dogajanja in v veliko čast nam je bilo srečanje tudi s predsednikom naše države gospodom Borutom Pahorjem.

Za slovenske skakalce so se kvalifikacije zaključile odlično. Za obiskovalce Planice je nato sledil razvedrilni program, v katerem sta za glasbeno zabavo poskrbela priljubljena Challe Salle in Nipke, slovenski skakalci pa so prijazno odgovarjali na vprašanja učencev. V velikem pričakovanju tekem prihodnjih dni smo se nato vrnili domov.

Izlet nam bo ostal v zelo lepem spominu.

Učenci OŠ Dornberk in OŠ Branik ter učiteljica Mateja K.

Dostopnost