Skoči na glavno vsebino

V soboto, 18. maja 2024, je v Celju potekala zaključna prireditev in otvoritev razstave Lions Slovenija – Plakat miru. Dogodek, ki ga je organiziral Lions klub Celje Mozaik, je privabil številne obiskovalce in ljubitelje umetnosti, ki so se zbrali v Osrednji knjižnici Celje, da bi občudovali izjemna dela mladih ustvarjalcev.

Med izbranimi deli, ki so bila razstavljena, je tudi plakat naše učenke

JULIJE SKOMINA iz 8.b,

ki se je uvrstila med 24 najboljših v Sloveniji. To je izjemen dosežek, saj je letos v projektu sodelovalo kar 37 Lions klubov iz celotne države, skupno pa je prispelo 135 plakatov. Med temi številnimi prispevki je strokovna komisija izbrala najboljše, ki so sedaj del prestižne razstave.

Razstava prikazuje raznolikost in ustvarjalnost mladih umetnikov, ki so skozi svoje plakate izražali svoje poglede na mir in sožitje. Naša učenka je s svojim delom izstopala po kreativnosti in sporočilnosti, kar je prepoznala tudi komisija, ki jo je uvrstila med finaliste.

Dela so na ogled v Osrednji knjižnici Celje, kjer si jih lahko ogledate do konca meseca. Ta razstava ne predstavlja le dosežkov posameznikov, temveč tudi prizadevanja celotne skupnosti za promocijo miru in razumevanja med ljudmi.

Iskrene čestitke naši Juliji in vsem sodelujočim za njihov trud in predanost! Njihova dela nas opominjajo na pomembnost umetnosti in njenega vpliva na naše življenje ter spodbujajo k razmišljanju o boljšem in bolj mirnem svetu.

Dostopnost