Naša šola je že drugo leto vključena v projekt samoevalvacije in eden izmed prednostnih ciljev tega projekta je tudi izboljšanje odgovornega ravnanja s hrano in navajanje na okušanje drugačnih, novih jedi. Zato smo v okviru tedna otroka namenili dejavnosti temu cilju. Združili smo ga z letošnjo temo tedna otroka o poklicni izbiri. Na šoli smo organizirali bučni dan. Pripravljali smo jedi iz buč. Povabili smo kuharja, gospoda Matjaža Šinigoja, ki nam je najprej predstavil svoj poklic. Potem so se naši otroci preizkusili v vlogi kuharjev. Prvi razred je izdeloval slastna sadna nabodalca s čokolado, drugi razred odlične bučne piškote, tretji razred, pa si je prste obliznil s slastnimi bučno-nutelnimi palačinkami. Četrti razred je pripravil sočne bučne muffine in peti gurmanske bučne raviole. Pri tem nam je pomagal kuhar, g. Matjaž Šinigoj, ki je brezhibno poskrbel, da je delo potekalo po planu.
Učenci so rekli: »To je bil najlepši dan v šoli.«
Zapisala: Maja Rogelja