Skoči na glavno vsebino

Novičke 2022/23

IMATE KAJ ZA PUSTA HRUSTA?

Torek, 21.2.2023, ni bil običajen dan. V šolo je namesto učencev prišlo en kup maškar. Čudovite princeske, vojaki, policisti, bojevniki … so zavzeli našo šolo in jo okupirali z dobro voljo in navihanostjo. Po ustvarjalni delavnici, so se pisane maškare odpravile na sprehod po Prvačini. Sprevod sta spremljali glasba in veselo petje. Z njima smo razveseljevali domačine, ki so nam v zahvalo podarili koš sladkih dobrot.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 18.11.2022, smo na PŠ Prvačina imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci cele šole smo se 1. šolsko uro zbrali v jedilnici in postregli so nam z dobrotami lokalnih proizvajalcev. Jedli smo mehko maslo s sladkim medom, jabolka in pili domače mleko. Naši trebuščki so kar predli od vseh teh dobrot.

Več o tem, si lahko ogledate v fotogaleriji.

LIKOVNA DELAVNICA S ČLANICAMI DRUŠTVA INVALIDOV DORNBERK

V četrtek, 17.11.2022, smo v šoli Prvačina gostili članice Društva invalidov Dornberk. Za nas so pripravili delavnico izdelovanja prazničnega možička iz ostankov volne in papirnatih tulcev. Gospe so poskrbele za ves material in se krasno pripravile na delavnico. Učencem so demonstrirale potek izdelave in kljub ne ravno lahki nalogi, je vsem šlo res super. Rezultat pa so bili čudoviti izdelki, ki so jih učenci z veseljem odnesli domov in z njimi razveselili družine. Na koncu smo se obiskovalkam zahvalili še s krajšim kulturnim programom.

Več o dogajanju, si lahko ogledate v fotogaleriji.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je 3-1-1024x768.jpg

TEDEN OTROKA NA

Za nami je teden otroka z osrednjo temo »Skupaj se imamo dobro«.

Učencem smo učiteljice PŠ Prvačina v tem tednu želele ustvariti čim več trenutkov, da so se skupaj imeli dobro in lepo. Tako smo jim v tem tednu pripravile različne dejavnosti, katerih utrinke si lahko ogledate na fotografijah. Teden otroka smo zaključili s športnim dnem po učni poti proti izviru Hublja. Imeli smo se dobro tudi v družbi učencev in učiteljev naše matične šole.

Vsi skupaj si želimo še veliko takšnih skupnih doživetij!

Učiteljice PŠ

DAN ŠPORTA

V petek, 23. 9. 2022, smo se učenci PŠ Prvačina odpravili na orientacijski pohod proti Špeglam. Pohod smo začeli kar s pesmijo Ko si srečen, ki smo jo zapeli že pred šolo. Na poti smo sledili skrivnim znakom in opravljali različne športne naloge, ki so bile skrite po grmičkih proti našemu cilju. 

Na cilju smo se srečali z učenci višjih razredov OŠ Dornberk in učitelji, se pozdravili, odpočili in se odpravili nazaj. Na poti domov smo prejeli prijazno povabilo na ravnokar stisnjen jabolčnik, ki nam ga je postregla družina Zorn.

Polni lepih vtisov smo se vrnili v šolo in lačni stekli na zasluženo kosilo.

Zapisala: Saša Mihelj

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PŠ PRVAČINA

V četrtek, 1. septembra 2022, smo v šolske klopi pospremili dvanajst novih prvošolcev, ki so pogumno prestopili prag prvačke šole. Prihod v šolo so učenci drugega in tretjega razreda oznanili z rockersko šolsko himno V šolo v Prvačini hodimo, nato je starše in učence pozdravila ga. ravnateljica Dragica Vidmar. Sledil je nagovor predstavnika novogoriške mestne občine, gospoda Marjana Zaharja. Učenci drugega in tretjega razreda so se nato prvošolčkom predstavili še z deklamacijami. Predstavnika šolske skupnosti OŠ Dornberk sta učencem zaželela dobrodošlico, učiteljici sva jim podelili rutice in značke šole in nato smo skupaj vkorakali v šolsko stavbo. Sledila je predstavitev v razredu, med tem pa so se starši v jedilnici posladkali s piškotki in kavo. Po končanem uradnem delu je sledilo še presenečenje – torta dobrodošlice in sladkanje.

Lahko rečemo, da je za nami uspešen prvi dan in želimo si, da bi tako ostalo tudi v prihodnje.

Učiteljice PŠ Prvačina

Dostopnost