Skoči na glavno vsebino

V torek, 23. 12., smo šestošolci in sedmošolci v okviru tehniško-naravoslovnega dne obiskali Novo Gorico. Sedmošolci smo najprej obiskali Bevkovo knjižnico. Prijazna knjižničarka nam je predstavila delo knjižnice, nas po knjižnici popeljala in nam predstavila vseslovenski projekt Rastem s knjigo. Dobili smo knjigo Slavka Preglja Odprava zelenega zmaja.

Šestošolci pa smo najprej odšli  v Grafiko Soča, kjer nas je sprejela direktorica podjetja.Tu smo si gledali proizvodnjo in postopek tiskanja knjig. Čeprav izgleda tiskarna zelo majhna, pa je med največjimi v Sloveniji,

Sedmošolci in šestošolci smo se nato skupaj odpravili v SNG Nova Gorica, kjer smo si  ogledali zaodrje, maskirnico in garderobo gledališča.  Izvedeli smo, kako potekajo priprave na predstavo ter kdo vse je potreben za nastanek neke predstave. Šestošolci  so na malem odru odigrali tudi krajši prizor igrice Božično-novoletna zmešnjava. Sprehod po gledališču je bil zanimiv, saj imamo le redko priložnost ogledati si prostore, ki so ponavadi skriti gledalcem in niti ne tako pospravljeni, kot smo si predstavljali.

Nato je prišla na vrsto predstava, pravljični muzikal Čarovnik iz Oza. Predstava je bila čudovita in prepričljiva, zato smo igralce na koncu nagradili z bučnim aplavzom.

 

Dostopnost