Skoči na glavno vsebino

V soboto, 11. 4., je po šolskem koledarju delovna sobota. Z njo nadomeščamo petek, 2. 1. 2015.

V okviru športnega dne pripravljamo medgeneracijski pohod po Učni poti lešandrink. Učno pot so v svoji turistični nalogi postavili člani turističnega krožka šole in se z njo predstavili na festivalu Turizmu pomaga lastna glava.
V učni poti smo povezali tri sosednje kraje, Dornberk, Prvačino in Gradišče, od koder so naše babice in prababice odhajale v Aleksandrijo.  Pohod po učni poti tako pripravljamo z namenom promocije hoje med mladimi, povezovanja različnih generacij ter ozaveščanjem o kulturnih in naravnih zanimivosti v naši okolici.

POTEK POTI

Ob 7.45 se pred šolo v Dornberku zberejo pohodniki iz Dornberka. Po pozdravnem nagovoru in kratki predstavitvi poti bo ob 8.00 odhod proti Prvačini.

Učenci in spremljevalci iz Prvačine se zberete pred Sokolskim domom ob 8.45. Od tu se skupaj z učitelji in voditelji poti odpravite k Hiši na Placu, kjer se pridružijo pohodniki iz Dornberka. Na placu bo daljši postanek, saj nam sprejem pripravljajo prijazne gospe Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink, lahko pa si bomo ogledali tudi muzej in pomalicali.

Skupaj se bomo nato odpravili proti Gradišču, kjer bomo pred Domom krajanov pripravili zopet daljši postanek, nato pa se po Gregorčičevi poti napotili  proti Dornberku.

Prihod v Dornberk predvidevamo okrog 13. ure.

V vseh treh krajih ob postankih  pripravljamo manjša presenečenja, povezana z aleksandrinkami. Prav tako bo ob vseh postankih poskrbljeno za vodo. Prosimo le, da imajo otroci (seveda tudi odrasli) v nahrbtniku plastenko, v katero si bodo vodo lahko natočili. V Prvačini bomo poskrbeli tudi za (šolsko) malico.

VARNOSTNI NAPOTKI ZA HOJO

Namen pohoda je tudi druženje, zato želimo, da poteka hoja v strnjeni koloni. Potrudili se bomo,  da bo tempo hoje primeren za vse starosti in generacije. Zaradi lažje organizacije tudi prosimo, da se zjutraj otroci in njihovi spremljevalci zberete pri razrednikih in se kasneje med potjo ne  ločujete od skupine in o morebitnem odhodu vedno obvestite razrednika vašega otroka (tudi če ima otrok spremljevalca).

Naša glavna skrb je seveda varnost. Ker je na poti tudi nekaj nevarnejših odsekov (prečkanje ceste, hoja po cesti …) je še posebej pomembno, da se ves čas držimo navodil vodij pohoda in markacij, ki nas bodo ves čas poti usmerjale  v pravo smer.

ŠE NEKAJ ORGANIZACIJSKIH NAPOTKOV

 Za šolsko malico je poskrbljeno. Jutranjega varstva in podaljšanega bivanja ta dan NE BO. Prav tako NE BO kosila. Kombi bo zjutraj, če bo potrebno, vozil po urniku. Prosimo, da razrednika obvestite o tem, ali vaš otrok potrebuje prevoz.

Dostopnost