Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo sodelovali na likovnem natečaju Ministrstva za obrambo Uprave za zaščito in reševanje. Na državnem nivoju je bil za nagradi izbran tudi učenec naše šole. Nagrajen je bil Muhamed Fazlji iz 6. a razreda.

Zaključna prireditev državnega natečaja se je pričela v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani, ki se ga je udeležil učenec naše šole Muhamed Fazlji iz 6.a.

Ob 10.00 je bil pozdravni nagovor organizatorja, nato pa smo si ogledali lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež. Po zabavni in obenem poučni gledališki igri je napovedovalka predstavila natečaj.

Omenila je, da je med več kot 5000 poslanimi likovnimi deli na regijskem področju bilo izbranih 20 likovnih del za nagrado na državnem nivoju. Učenci so bili nagrajeni tudi na literarnem področju.

Nadaljevala je s predstavitvijo nagrajenih del ter podelitvijo potrdil in nagrad, nato pa nas povabila na skupinsko fotografiranje nagrajencev in mentorjev.

Po kosilu pa smo si z organiziranim vodstvom ogledali poligone Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje, kjer se izvajajo zelo zahtevne priprave naših poklicnih in prostovoljnih gasilcev in reševalcev na različnih področjih.

Muhamed se je skupaj z drugimi nagrajenimi učenci in učenkami tudi povzpel v višave z dvigalom gasilskega vozila.

Po zelo izčrpni predstavitvi smo se od naših vodij poslovili in se polni doživetij vrnili domov. Čez dan se je nabralo veliko zanimivih vtisov, ki jih je prav gotovo Muhamed z veseljem pripovedoval tako doma kot v šoli.

Mentorica Gordana Štucin

 

 

Dostopnost