Skoči na glavno vsebino

Zadnji šolski dan v letu 2015. Vsi komaj čakamo počitnice. A pred tem seveda še obvezna proslava. Zberemo se v avli matične šole. Avla je komaj dovolj velika za vse. Pridružijo se nam namreč  tudi vrstniki s podružnice. Ta dan je eden tistih, ki kljub temu, da se morajo učenci pripeljati iz Prvačine, pomeni skupno druženje in je znak pripadnosti skupni šoli. Večina mlajših učencev se je s svojimi sošolci in razredničarkami  že poveselila in se skoraj že poslovila.

Proslava je prijetna, izvirna in simpatična. Drugačna kot smo jih navajeni. Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Televizija, so si jo zamislili kot televizijsko oddajo. Posneli so tudi dva filma in v goste povabili ravnateljico. Učenci 4. in 5. razreda, ki so sodelovali na tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje,  so nam prebrali Pavčkovo knjigo Juri Muri po Sloveniji, ki so jo spremljali čudoviti posnetki naše dežele, in nam na tak način približali našo domovino. S prav posebno točko,  kolažem skladb pod skupnim naslovom Viva pozitiva naša Slovenija, sta velik aplavz požela  otroški in mladinski pevski zbor.

Mlajši učenci se ob koncu proslave poslovijo in odpravijo proti domu, starejši (od 6. do 9. razreda) pa se preselijo v telovadnico. Čaka jih še skupno praznovanje, ki so ga odlično pripravili in vodili devetošolci. Začne se s prihodom Božička, nadaljuje pa s plesnimi in pevskimi točkami ter skupnim petjem in plesom. Kdo se lahko upre Beli snežinki? Druženje je res prijetno in kar težko se poslovimo, a prazniki in misel na počitnice nas vendarle prepričajo, da si voščimo LEPE PRAZNIKE in VSE DOBRO V NOVEM LETU ter pomahamo letu 2015 v slovo. Se vidimo drugo leto!

Zapisala: Irena Humar Kobal

 

 

Dostopnost