Skoči na glavno vsebino

Zaključuje se šolsko leto, z njim pa tudi potepanja učencev, ki so obiskovali neobvezni in obvezni izbirni predmet italijanščino.

EKSKURZIJA V GORICO

3. marca smo se učenci  4. in 5. razreda OŠ Dornberk in OŠ Branik srečali z otroki iz slovenskega dijaškega doma „Simon Gregorčič“ in si po prijetnem klepetu ogledali še srednjeveški grad. v Gorici.

EKSKURZIJA V ČEDAD IN ŠPETER

Z učenci 7. – 9. razreda smo se 15. marca odpeljali na strokovno ekskurzijo v Špeter Slovenov (San Pietro al Natisone) in Čedad (Cividale).

Obiskali smo učence dvojezične šole v Špetru in prisostvovali pouku umetnostne zgodovine ter si v samem kraju ogledali muzej SMO (Slovensko multimedialno okno). Zapeljali smo se v bližnje furlansko mestece Čedad, središče Beneških Slovencev, in si ogledali muzej Langobardov, srednjeveško hišo, katedralo, Hudičev most … ter si privoščili lep sprehod po mestu.

 EKSKURZIJA V TRST

Z učenci 7. in 8. razreda smo si 25. maj ogledali glavno upravno središče dežele Furlanije-Julijske krajine, TRST, bogato z geografskega in zgodovinskega  vidika. Obiskali smo tudi radijsko in televizijsko hišo RAI in bili aktivno udeleženi v radijski oddaji „Mladi Val“.S tramvajem smo se povzpeli do Opčin, od koder smo bili deležni čudovitega razgleda na celoten Tržaški zaliv.

Dobra družba, pridni otroci, lepo vreme in zanimivi kraji so pripomogli, da ne bomo pozabili na urice italijanščine malo drugače …

učiteljica Suzana Mozetič

Dostopnost