Skoči na glavno vsebino

Slovenski kulturni praznik, Prešernov dan 2017

V torek, 7. februarja 2017, smo na naši šoli počastili praznik slovenske kulture, ki se v naši državi vsako leto praznuje 8. februarja.

Prireditev je potekala 2. šolsko uro na Podružnični šoli Prvačina ter 4. šolsko uro na matični šoli v Dornberku. Nastopajoči učenci in učenke šole so nas kulturno obogatili s programom, ki je obsegal recitacije, petje, igranje dramskih vlog in igranje na različne inštrumente. Glasba in poezija sta nas povezali in  prepustili domišljiji in raziskovanju. Nastopajoči so pokazali ljubezen do slovenske pesmi, besede, knjige …  Ponosni smo, da smo obeležili pomen kulturnega praznika, da smo se spomnili veličine in pomena dela Franceta Prešerna za Slovence.

Nastopajoči učenci in učenke so bili deležni bučnega aplavza!  Vsem, ki so se trudili in vadili za ta krasen in ganljiv nastop, iskreno čestitamo!

Zapisala: Edica Klanjšček Schlegel

Ob slovenskem kulturnem prazniku je bila v avli šole postavljena tudi razstava grafik naših učencev. Vabljeni k ogledu.

Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku so pripravili tudi učenci PŠ. Več o tem si lahko preberete pod zavihkom PŠ. Nekaj fotografij pa prilagamo tudi na tem mestu.

 

Dostopnost