Skoči na glavno vsebino

Šolsko leto 2016/17 je bilo na OŠ Dornberk pestro na mnogih področjih, tudi likovnem. Učenci so bili aktivni in uspešni na raznih likovnih natečajih in tudi na drugih likovnih področjih. Vsi vemo, da se uspeh ne meri le z ocenami in dosežki na tekmovanjih, so pa ti pokazatelj truda, ki ga učenci vlagajo v neko področje in letos se učenci naše šole res lahko pohvalijo z obilico vloženega likovnega truda.

Mia Vodopivec iz 9. a razreda je s pisanim portretom osvojila nagrado na likovnem natečaju Peter Klepec, ki ga je organizirala OŠ Cerkno.

Maja Prijević (9.a) je na državnem fotografskem natečaju Pasti in plasti svetlobe, ki je potekal v Mariboru, osvojila 2. mesto, Erik Gregorič (9. a) pa priznanje za sodelovanje.

Andrej Fabčič iz 8. a razreda je osvojil bronasto priznanje na natečaju Likovni svet otrok, ki ga prireja OŠ Šoštanj.

Na likovnem natečaju Kraj, kjer lahko sanjaš, ki ga prireja OŠ Danila Lokarja Ajdovščina je Hana Kavčič iz 7. a razreda prejela nagrado, priznanje za razstavljeno delo pa so osvojili še sedmošolci Anže Gabrijelčič, Ema Šinigoj, Mark Šinigoj in osmošolci Nuša Velišček, Lovro Saksida (dve razstavljeni deli) in Luka Vodopivec (dve razstavljeni deli).

Tanja Kovačič in Matija Kavčič iz 7. a razreda sta prejela priznanje na državnem likovnem natečaju »Moja domovina- gozdovi, les«.

Na likovnem in fotografskem natečaju Evropa v šoli je Anže Gabrijelčič osvojil 2. nagrado na državnem nivoju. Na regijskem izboru je nagrado za fotografijo prejel Erik Gregorič.

Nika Trček iz 7. a razreda je osvojil priznanje za razstavljeno delo na 10. mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano. Priznanje za sodelovanje so si prislužili še Luka Vodopivec iz 8. a in Rebeka Zorn ter Neja Budihna iz 7. a razreda.

Na državnem likovnem natečaju Po čebelah se zgleduj, ki ga je priredila OŠ Dobravlje, so priznanja osvojili Tine Černe, Tinkara Kovačič, Sofija Lisjak in Blaška Lokar, vsi iz 6. a razreda.

Na mednarodnem likovnem natečaju Portret – mi smo ta svet, ki ga v letošnjem letu prvič prireja naša šola, je med 826 prispelimi deli iz treh držav, srebrno priznanje osvojil Luka Vodopivec, bronasta priznanja pa Tia Zorn, David Kovačič in Timotej Pelicon.

Učenci 6. a razreda so pri medpredmetni povezavi likovne umetnosti s slovenskim jezikom oblikovali stripe, s katerimi so sodelovali na Striburgerjevem natečaju Živel strip, živela animacija.

Osmošolci so z oblikovanjem transparenta sodelovali na likovnem natečaju Z vlakom v Planico.

Pri urah likovne umetnosti, likovnih izbirnih predmetih in interesne dejavnosti so učenci priskočili na pomoč pri prenovi novega šolskega prostora ART, ki bo namenjen glasbi, teatru in tudi likovni umetnosti. Risali in oblikovali so podobe za šolske tiskovine.

Na državnem likovnem natečaju so učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 1 s svojimi skupinskimi plakati na temo Otroci brez otroštva osvojili kar dve lovoriki – 1. in 3. mesto. Ob obisku  Boštjana Gorenca – Pižame, na zaključku Bralne značke, so oblikovali stripe s Šnofijem v glavni vlogi.

Učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 2 so poleg prenove ARTa pomagali pri izvedbi likovnega natečaja Portret – mi smo ta svet in pripravili osnutke za šolsko vizualno podobo na spletni strani ter za šolsko maskoto.

Učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 3 so se udeležili Likovnega extempora OŠ Šempas, aktivno so tudi prevzeli vlogo priprave pripomočkov za dramski krožek, scene za kulturni dan, scene za nastop pevskih zborov in skupaj z ostalimi sošolci tudi scene za valeto. Pri prostorskem oblikovanju so pripravili ideje za prenove šolskih prostorov.

Za nami je res pestro likovno leto. Čisto vsakemu učencu, ki se je trudil in bil aktiven na likovnem področju, iskreno čestitamo in sporočamo: ponosni smo na vas!

Učitejica Anuša Blažko

Dostopnost