Skoči na glavno vsebino

Za nami je čudovita športno in dobrodelno obarvana prva jesenska sobota.

Že drugo leto zapored smo pripravili prireditev, poimenovano Festival športa, katere vrhunec je bil zagotovo prvi dobrodelni tek, ki je bil namenjen promociji teka med mladimi ter druženju generacij.

Nekoliko oblačno sobotno jutro ni prestrašilo tekačev in pohodnikov, ki so se začeli zbirati kmalu po osmi uri na Kampotu. Nasmejani obrazi, prešeren smeh, glasen klepet in rahla nestrpnost ter pričakovanje začetnega žvižga. Na začetek množice stopita Enej Leban, državni prvak na 100 m – doma iz Prvačine, ter Laura Zorn, naša bivša učenka, ki množico tekačev povedeta v ogrevalni krog in poskrbita za začetno ogrevanje.

Ob 9. 00 končno start. 4 km dolga proga je za najboljše tekače pravzaprav kratka. Le dobrih 16 minut preteče, ko je v cilju že prvi tekač, sledijo mu ostali – tekači, pohodniki, mlajši, starejši … Ob bučnem spodbujanju je bil zmagovalec  prav vsak, ki je prispel skozi ciljno črto ter si tako prislužil pravo medaljo.

In čeprav tek ni bil tekmovalne narave, so si prvi trije tekači v moški ter prve tri tekačice v ženski kategoriji zaslužili prav poseben aplavz.

Skupaj smo se nato preselili na drugo prizorišče. Na igrišču ob Dvorani Čuklja se je predstavljajo 13 športnih društev, ki so promovirala različne športe, v katerih so se otroci lahko preizkusili. V telovadnici pa je potekala rekreacija za tiste bolj odrasle, ki so tako lahko malce potelovadili ali pa samo poklepetali in čas izkoristili za sproščeno druženje. Zlasti veseli smo bili, ko smo med športniki, člani društev,  ponovno srečali  več naših bivših učencev. Prav vsakega od njih je bilo lepo videti in z njim poklepetati, obuditi spomin na osnovnošolske dni.

Prireditev je bila tudi dobrodelne narave. S prostovoljnimi prispevki – simbolično startnino se je v Šolski sklad nabralo 1.099 evrov. Iskrena hvala vsem!

Zahvala gre organizatorjema dogodka, našima športnima učiteljema, Marku Vovku in Aljoši Bratini, ter vsem ostalim učiteljem in drugim delavcem šole, ki so poskrbeli, da je dan potekal brezhibno. Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, športnim društvom, reševalni ekipi, predstavnikom krajevnih skupnosti, športnemu društvu, številnim promotorjem športnega načina življenja, Eneju Lebanu, Lauri Zorn, vsem staršem in ostalim udeležencem dogodka, ki ste s svojo prisotnostjo in prispevkom osmislili ta dan.

Bilo je lepo. In kot je večina dejala ob slovesu: “To moramo še kdaj ponoviti!”

Kolektiv OŠ Dornberk

 

Dostopnost