Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Letos se bo naša šola prvič pridružila projektu Teden pisanja z roko, ki ga od 26. do 31. marca organizira društvo Rad pišem z roko.

Učenci bodo pisali o sreči. Veseli bomo, če se nam pri razmišljanju o sreči pridružite tudi vi starši, stari starši,…. Na priložen list z roko napišite nekaj misli, verzov, pregovorov o sreči in tako skupaj z nami obeležite teden pisanja z roko. Zapise bomo razstavili v avli šole.

Šolska svetovalna delavka Ksenija Leban Zega

»V digitalni dobi je pisanja na roko vse manj. Naša pisava je vse bolj okorna, manj čitljiva. Številni mladi pišejo le še s tiskanimi črkami. Dognano je, da pisanje z roko krepi naše ročne spretnosti in kognitivne funkcije. Ko pišemo z roko, delujejo možgani bolj celostno, informacije se v delovnem spominu zadržujejo dalj časa, generira se več idej, učimo se vztrajnosti in dolgoročne pozornosti. Z opuščanjem pisanja na roko se povečuje delež posameznikov s slabimi bralnimi spretnostmi.« (iz intervjuja s predsednico društva Rad pišem z roko Marijano Jazbec, objavljenim v časopisu Delo )

Dostopnost