Skoči na glavno vsebino

V petek, 20. 4. 2018, smo le dočakali težko pričakovano noč branja. Z večerom, posvečenim branju in opazovanju nočnega neba smo se priključili aktivnostim, ki potekajo ob letošnji Noči knjige, 23. 4. 2018.

Zbrali smo se ob 19. uri in se ob toplem zahajajočem soncu posvetili branju knjig, o katerih smo se kasneje pogovarjali in razpredali misli o prebranem.

Ko so se na nebu prikazale prve zvezde, smo se posvetili astronomiji. Najprej sta nam Lovro in Črt predstavila Brilliant Star Board, ki sta jo skupaj s sošolcem Renejem izdelala in se z njo predstavila na letošnjih Poprih. Tabla, ki je hkrati didaktični pripomoček z natančno lego, svetlostjo in barvo zvezd v izbranem ozvezdju, ima pa tudi funkcijo svetila. Učitelja Borut in Tatjana, zagrizena astronoma, sta nam povedala, kaj vse bomo videli to noč na nebu. In res, bila je čudovita noč, ki se je kasneje nadaljevala z ogledom filma Čudo. Ugotovili smo, da je projekcija filma v naši novi telovadnici še boljša kot ogled filma v Koloseju. V pižamah, zaviti z “dekco” in leže na bazinah smo res uživali pri ogledu.

Ura je bila že pozna, ko smo se odpravili k spanju (pravzaprav h klepetanju).

Zjutraj smo se še okrepčali s sladkim zajtrkom in se odpravili domov. K branju? Bolj verjetno k spanju.

Bilo je lepo! Še bomo ponovili!

Dostopnost