Skoči na glavno vsebino
  1. V četrtek, 16. maja 2019,  smo  s podelitvijo priznanj in nagrad ter odprtjem likovne razstave slovesno sklenili 2. mednarodni otroški likovni natečaj Potrtret – jaz in ti, ti in jaz.

Učenci otroškega zborčka OŠ Dornberk pod vodstvom ga. Marine Pintar so s pesmijo prijazno odprli prireditev. V uvodnem nagovoru je navzoče pozdravila ga. ravnateljica Dragica Vidmar. Sledila je predstavitev likovnega natečaja in podelitev priznanj ter nagrad.

Na razpis se je odzvalo 177 mentorjev iz 118 vzgojno-izobraževalnih ustanov. Prejeli smo kar 1132 likovnih del iz šestih držav: Slovenije, Italije, Makedonije, Turčije, Romunije in Poljske.

Strokovno komisijo so sestavljale profesorica likovne umetnosti in slikarka Silva Copič, akademska slikarka in ilustratorka Ana Zavadlav ter Anuša Blažko, profesorica likovne umetnosti in idejna ustanoviteljica likovnega natečaja Portret. Za letošnjo razstavo so izbrale 100 likovnih del, med temi pa po posameznih triadah in v kategoriji del učencev s posebnimi potrebami, podelile 4 zlata in 8 srebrnih priznanj. Avtorji preostalih razstavljenih del so za svoje dosežke prejeli bronasto priznanje.

Pred uradnim odprtjem razstave se je z glasbeno točko na prečni flavti predstavila učenka Lucija Vodopivec. Še enkrat smo se za skupinsko fotografijo zbrali vsi nagrajeni učenci in mentorice.

Razstava bo na ogled do konca šolskega leta. Vabljeni.
Za več informacij o letošnjem likovnem natečaju lahko prelistate razstavni e-katalog, do katerega dostopate na spodnji povezavi.

 RAZSTAVNI KATALOG 2. MEDNARODNEGA LIKOVNEGA NATEČAJA 2018-19

Jadranka Ivačič, prof. lik. umetnosti in koordinatorka natečaja

Dostopnost