Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. 6. 2019, smo na šoli gostili našo devetošolko, Lauro Klinec, nadarjeno pesnico, ki je v knjižnici OŠ Dornberk predstavila svojo prvo pesniško zbirko Iskanja, ki jo je založila OŠ Dornberk. V zbirki je 19 pesmi, ki jih je avtorica napisala v zadnjih letih osnovnega šolanja. V njeni poeziji se kaže izreden občutek za ritem, pesmi so oblikovno zelo zahtevne, saj se poslužuje težjih pesniških oblik, kot so soneti, glose, likovne pesmi, haikuji, najdejo pa se tudi pesmi svobodnejših oblik, v katerih Laura  razodeva svoj pogled na svet.

Program sta povezovali sošolka Mia, ki je predstavitev s pomočjo mentorice Petre Gabriel tudi pripravila, ter Laurina sestrična Lena. Pesnico sta najprej predstavili skozi svoje spomine, nato pa sta se z njo pogovarjali o njeni poeziji. Za glasbeni vložek je poskrbela Lucija na flavti, seveda pa smo lahko slišali tudi nekaj Laurinih pesmi, ki so jih doživeto recitirali Laurin brat Maks, mama Danijela, povezovalki ter sama avtorica.

Ravnateljica OŠ Dornberk, Dragica Vidmar, je povedala, da si je tako nadarjena učenka, kot je Laura Klinec, z izrednim, izbranim in bogatim besediščem ter občutkom za rimo in ritem, izdajo zbirke resnično zaslužila in zelo smo ponosni, da je obiskovala našo šolo.

Želimo ji, da svoj dar neguje in razvija še naprej.

Dostopnost