Skoči na glavno vsebino

V soboto, 19. 10. 2019 je potekal 3. pevski festival Pojem (z)godbo. Organizator omenjenega pevskega festivala je Šolski pihalni orkester Vogrsko, ki deluje v okviru Kulturno turističnega društva Vogrsko.

V soboto je potekala avdicija, na katero je prišlo kar 21 prijavljenih otrok, med njimi je bilo kar 9 učenk iz Osnovne šole Dornberk. To so bile: Anita Maksutaj (5. a), Enesa Lezi (5. a), Eva Klanjšček (5. b), Eronita Hajdinaj (5. b), Tija Poberaj Remec (6. b), Leona Shabani (7. b), Nika Čotar (7. b), Ana Kendič (7. b) in Erona Hajdinaj (9. a).

Vsi tekmovalci so morali zapeti obvezno skladbo, ki je bila letos Med iskrenimi ljudmi pevke  Majde Sepe. To skladbo so učenci peli s posneto spremljavo. Za drugo skladbo pa si je vsak učenec izbral pesem po lastni želji in jo zapel ”na suho” (brez inštrumentalne spremljave).

Avdicijo je spremljala tudi strokovna komisija, ki je na koncu izbrala 6 kandidatk, ki so se uvrstile v finalni večer. V finalni večer sta se uvrstili tudi dve naši učenki in sicer Eva Klanjšček (5. b) in Nika Čotar (7. b). Po razglasitvi rezultatov pa je vsaka finalistka izžrebala še svojo skladbo, ki jo bo zapela na finalnem večeru. Eva Klanjšček je izžrebala skladbo Natalije Verboten Na pol poti, Nika Čotar pa Poletno noč  Marjane Deržaj.

Finalni večer bo potekal v petek, 15.11., v Kulturnem domu v Bukovici, na katerem bo v živo igral Šolski pihalni orkester Vogrsko.

Vsi lepo vabljeni na finalni večer.

Še enkrat vsem našim nastopajočim učenkam čestitam!

Mariza Kovačič, glasbena umetnost

Dostopnost