Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, dragi učenci!

Tudi danes tehnika ne deluje čisto tako, kot bi si želeli, a vendarle nekoliko bolje kot včeraj.

ZAČETEK UČENJA NA DALJAVO

Počasi začenjamo s poukom na daljavo. Učenci bodo imeli možnost dostopa do učnih gradiv in navodil za samostojno delo preko spletne učilnice z uporabo računalnika. Spletne učilnice se bodo odpirale in polnile z gradivom postopoma, nekatere morda že danes popoldan, druge kasneje. Podrobna navodila za delo po posameznih razredih bomo posredovali naknadno preko šolske spletne strani in obvestil v eAsistentu.  Prosimo, da starši  preverjate prispela obvestila za samostojno delo učencev na domu. Pouk na daljavo zahteva veliko mero odgovornosti učencev, zato vas prosimo, da poskrbite, da bodo učenci redno opravljali  svoje naloge. Zavedamo se, da to pomeni tudi dodatno obremenitev staršev, a le skupaj bomo zmogli v teh novo nastalih razmerah.

KAKO VSTOPITI V UČILNICO

Dostop do spletnih učilnic je urejen preko spletne strani šole.

Čisto na vrhu je poseben zavihek SPLETNE UČILNICE. Če ga odprete, se vam odpreta dva zavihka: RAZREDNA STOPNJA – tu so učilnice za učence od 1. do 5. razreda, in PREDMETNA STOPNJA – tu so učilnice po posameznih predmetnih področjih oziroma učiteljih, ki poučujejo posamezni predmet.

Učenec poišče torej svoj razred oziroma predmet.

Učenci od 1. do 4.  razreda vstopajo s ključem oziroma geslom, ki vam ga bodo posredovali razredniki , starejši učenci pa vstopajo z AAI računom in geslom, ki so ga že prejeli.

ČE SE KJE ZATAKNE

Starši učencev , ki so morda svoj račun ali geslo pozabili, izgubili …, lahko pišejo  razrednikom (preko easistenta)  ali  učitelju Boruta Fiorelliju na elektronski naslov borut.fiorelli@os-dornberk.si (to lahko naredijo tudi učenci sami), ki jim bo nudil pomoč (vodič KAKO DO SPLETNIH UČILNIC OŠ DORNBERK  je objavljen na spletni strani). Učitelj Borut je seveda na razpolago tudi mlajšim učencem.

Glede na to da so v dopoldanskem času spletne učilnice najbolj obremenjene in je dostop velikokrat moten, vam svetujemo, da učenci obiščejo spletne učilnice v popoldanskem času in opravijo zadane zadolžitve, saj je takrat dostop do njih lažji.  V dopoldanskem času naj učenci uporabljajo druga orodja ali spremljajo 1. program TV Slovenije, ki v tem času predvaja program z izobraževalnimi vsebinami.

Vsi učitelji spodbujamo učence k razredni in medsebojni pomoči, zato vas prosimo, da jih spodbudite še vi, da bi bila izmenjava gradiv čim učinkovitejša.
Učitelji smo za vas in učence dosegljivi preko e asistenta, priporočamo pa tudi uporabo foruma in klepetalnic, ki so znotraj spletnih učilnic.

Srečno in ohranite zdravje!

 

Dostopnost