Skoči na glavno vsebino

Bolnišnični oddelki OŠ Ledina iz Ljubljane so organizirali likovni natečaj Hop na grad v podporo dobrodelnemu tekaškemu dogodku, s katerim pomagajo otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Z natečajem so nagovorili otroke iz vse Slovenije. Spodbuditi so jih želeli, da s svojimi likovnimi stvaritvami obogatijo dogodek Hop na grad sam, z mislimi na svoje bolne vrstnike pa ozavestijo misel na tiste, ki so v stiski in ki potrebujejo pomoč vseh nas.

Odziv je bil odličen. Na natečaj je še pred obdobjem izolacije skupno prispelo 551 likovnih del iz slovenskih vrtcev in osnovnih šol, med njimi tudi  kar nekaj likovnih izdelkov naše šole.

Strokovna komisija je za vrtce in vsako triado osnovne šole izbrala tri likovna dela, ki so najbolj izstopala po kakovosti, domišljiji in izrazni moči. Izredno smo veseli, da sta se med nagrajena dela na 1. mesto v v svojih kategorijah uvrstila tudi delo Tije Čadež iz 2. a in Samuela Podgornika iz 4. c. Obema mladima ustvarjalcema iskreno čestitamo, pohvalo pa si zaslužijo tudi vsi ostali učenci, ki so se ravno tako potrudili in ustvarili res lepe likovne izdelke.

Vabljeni ste, da si pobliže ogledate virtualno razstavo na Hop na grad.

mentorici Adrijana Čermelj in Klara Milanič

Dostopnost