Skoči na glavno vsebino

Letošnja prekinitev vsega normalnega je zaustavila tudi nadaljevanje projekta KUHNA PA TO. Skupaj smo iskali nove možnosti predstavitve in odločili smo se, da tik pred vrnitvijo v šolske klopi, pripravimo kuharsko dogodivščino v naravi.

Gostoljubno so nas povabili v Tabor, k Šinigojevim, kjer smo v senci njihovih češenj, pod vodstvom Matjaža Šinigoja  in ob dobrodušni pomoči naših non in starih mam Milene Šinigoj, Ane Berce, Mare Medvešček in Zdenke Budihna skuhali pomladno kosilo.

Pripravili smo polentino juho z mladim grahom in pestom iz koromača in mandljev ter tradicionalno frtaljo. Grah so nam pomagale oluščiti (ožuriti) naše drage nonice, zelišča pa smo nabrali po grivah okrog naše improvizirane kuhinje. Ideje in organizacija so delo Matjaža Šinigoja, mi pa smo z veseljem prijeli za kuhalnice in pripravili kosilo za našo družbo, ki se ji je pridružila gospa Anka Peljhan s snemalno ekipo, ki je posnela film o tem dogodku.

Pohvale, predvsem pa veselo, sproščeno vzdušje in navdušenje naših gostov iz prestolnice so nam pustili zelo, zelo prijeten občutek in polni nove energije smo se naslednji dan po skoraj treh mesecih vrnili med šolske klopi, table, učitelje in predvsem prijatelje, v živo.

Sodelovali in kuhali smo: Anže, Sara, Karolina, Ana, Kristina, Zala, Anže, Jaša, Gai, nonice Ana, Zdenka, Milena in Mara, mojster Matjaž in učiteljica Mateja.

Dostopnost