Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, dragi učenci!

Jutri, 1. 9., šola ponovno odpira svoja vrata. Posredujemo še nekaj dodatnih informacij.

POUK

Pouk za vse učence od 2. do 9. razreda začne ob 8.20. Učenci naj prihajajo v šolo čim bolj točno, ob tem naj upoštevajo varnostno razdaljo. Pred šolo jih bodo počakali razredniki in jih pospremili v matične učilnice.

Pouk bo na prvi šolski dan (na matični in podružnični šoli) potekal za učence od 1. – 4. razreda do 12. ure, za učence od 5. – 9. razreda pa do 12.50. Urnik bo viden popoldan v eA. Izjema so učenci 1. razreda, ki pridejo v šolo v dogovoru z razredničarkami.

Učenci od 1. do 4. a razreda naj prinesejo tudi copate, saj se bodo preobuvali že od prvega dne, prav tako se bodo preobuvali tudi učenci na PŠ, medtem ko se učenci od 4. c do 9. razreda v prvem tednu še ne bodo preobuvali.

Učenci bodo v skupnih prostorih nosili maske, zato prosimo, da jih imajo s seboj. Maske učenci potrebujejo tudi na kombiju in na avtobusu.

PREVOZI

ŠOLSKI KOMBI bo na prvi šolski dan vozil po lanskem voznem redu.

AVTOBUS bo na prvi šolski dan iz Prvačine odpeljal ob 8.09 izpred Kulturnega doma. Če bo potrebno, bo avtobus peljal dvakrat. Od 2. 9. pa bosta iz Prvačine peljala dva avtobusa, in sicer ob 7.19 ter 8.09.

PREHRANA

Malica in kosilo bosta organizirana že na prvi šolski dan. V primeru, da učenci ne bodo jedli kosila, je potrebna pravočasna odjava.

JUTRANJE VARSTVO IN PODALJŠANO BIVANJE

Jutranjega varstva na prvi šolski dan ne bo, organizirano bo le varstvo vozačev, ki se vozijo s kombijem.

Podaljšano bivanje bo potekalo po urniku.

Spoštovani starši!

Začetek novega šolskega leta bodo zaznamovale omejitve, ki se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Upoštevati jih bodo morali vsi učenci.

V šolo lahko pridejo le zdravi otroci.

Starše prosimo, da pred napotitvijo otroka v šolo upoštevajo naslednje:
– v zadnjih 14 dneh otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2,
– otroku ni bila odrejena karantena,
– v zadnjih 14 dneh nobenemu članu vašega gospodinjstva ni zdravnik ali epidemiološka služba priporočila samoizolacije.
Če se pri otroku pojavijo znaki okužbe (povezava do podrobnejšega opisaali je potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj otrok ostane doma.

SPLOŠNA PRIPOROČILA
1. Vzdržujte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m ob vsaki priložnosti, ko je to mogoče.
2. Prvi teden pouka je po trenutnih priporočilih NIJZ za vse učence od 6. leta starosti dalje priporočeno nošenje obraznih mask v prostorih izven učilnice. Obrazne maske morajo nositi starši in drugi morebitni obiskovalci šole.
3. Redno si umivajte roke z vodo in milom ter dosledno upoštevajte pravila higiene kašlja.
4. Otroci naj omejijo stike s starejšimi (npr. starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.
5. V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužb s SARS-CoV-2, se o tem posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

V ŠOLO VSTOPAJO LE ZAPOSLENI IN UČENCI, KAR POMENI, DA STARŠI OTROKE PRIPELJETE DO ŠOLE IN V ŠOLO NE VSTOPITE. ENAKO VELJA ZA ODHOD OTROKA IZ ŠOLE. STARŠI LAHKO V ŠOLO VSTOPITE LE OB PREDHODNI NAJAVI.

Spoštovani starši, dragi učenci!

Čeprav je tale začetek šolskega leta precej drugačen kot v preteklosti, pa smo prepričani, da se bo vse izteklo tako, da bo prav.

Hvala za razumevanje! Se vidimo jutri!

Dostopnost