Skoči na glavno vsebino

V aprilu smo na šoli slovesno zaključili z letošnjo Bralno značko. Obiskal nas je otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki nas je s svojim nastopom zelo nasmejal in razvedril. Med nastopom je učencem predstavil svoje junake. Uprizoril je kar nekaj smešnih prizorov.

Pisatelj svoje veselje do knjig in branja predstavi takole: »Najraje imam knjige, ki me spravijo v jok zaradi smeha. Priznam, da sem popolnoma zasvojen z branjem. Berem vse, kar najdem! Knjige, enciklopedije, leksikone, časopise, jedilne liste, telefonske imenike, grafite, kuharske recepte ali navodila za uporabo. Na ovitkih vedno preberem, kaj je skrito v zmrznjeni hrani, čokoladi ali v sirnem namazu. Berem vedno in povsod! Berem na stranišču, v čakalnici pri zobozdravniku, pri kosilu, na cesti, pred spanjem in po spanju. Kadar nimam česa brati, sem kar nekam živčen. Takrat me položijo na kavč in mi dajo nekaj za brat, pa sem hitro pomirjen. Če sem odkrit, pa vseeno najraje berem knjige. Najraje imam pritlehno enostavne in trivialno zasnovane knjige, napisane na visokem kulturnem nivoju, ki pa so hkrati komercialno uspešne in v svoji osnovi globoko žlahtne. In kakšno takšno knjigo bom poskusil napisati tudi sam.”  ( Vir: http://www.drustvopisateljev.si/si/pisatelji/653/detail.html)

Srečanje s pisateljem je potekalo najprej v športni dvorani za učence razredne stopnje, nato pa v šolski knjižnici za učence predmetne stopnje. Na razredni stopnji je pisatelj razdelil priznanja za opravljeno bralno značko prvošolcem, na predmetni stopnji pa učencem, ki so opravljali bralno značko v vseh letih šolanja in tako postali »zlati značkarji«!

»Zlati značkarji« so v šolskem letu 2021/22 postali učenci:

  •  ANEJA JURETIČ, MARUŠA SAMEC in ROBERT TIMOTHY REJA  iz 9. a razreda,
  • MAJA FAGANEL, TOBIJA PAVLICA ZORN IN JAKOB SLEJKO iz 9. b razreda.

                                                            ISKRENE ČESTITKE!

Naj knjige ostanejo v vaših življenjih vir znanja, veselja, tolažbe in navdiha!

Knjižničarka: Edica Klanjšček Schlegel

Dostopnost