Skoči na glavno vsebino

Učenci 8. in 9. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet Obdelava gradiv – les so se tekom leta odločili sodelovati na tekmovanju elastomobilov, ki ga organizira Hiša eksperimentov v Ljubljani. Učenci so preko skice in načrta izdelali elastomobil; to je avtomobil, ki ga poganja vzmet in dve elastiki z namenom prevoziti čim daljšo pot. V nedeljo, 26. marca, smo se odpravili na tekmovanje v Ljubljano. Tekmovanje poteka na Kongresnem trgu s 4 % naklonom proge ter rahlo nagnjenost v desno smer. Tekmovanja smo se udeležili predvsem z namenom testiranja proge in pridobivanja informacij preko bolj izkušenih tekmovalcev. Sodelovali sta dve ekipi iz naše šole LG-X390 (Lucas Bolčina Saksida, Gal Juretič) in LMN-X9 (Lia Furlani, Matija Skomina in Nejc Saksida).

Dosegli smo pričakovan rezultat, saj sta bili vozili pretežki za višjo uvrstitev. Dosegli pa smo cilj, saj smo prejeli veliko neprecenljivih izkušenj.

Brez nagrade pa ni šlo. Strokovna žirija je ekipi LMN-X9 podelila nagrado za najbolj domiselno-tehnično izvedbo elastomobila.

Čestitke vsem za pogum in izvirnost!

Dostopnost