Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE S PISATELJICO IN PESNICO CVETKO SOKOLOV

V četrtek, 13. 4. 2023, smo na šoli slovesno zaključili z letošnjo bralno značko. Obiskala nas je pisateljica, pesnica in visokošolska učiteljica, gospa Cvetka Sokolov. Učencem razredne stopnje je pisateljica predstavila avtorske pravljice in pesmice. Učenci so aktivno sodelovali, postavljali so ji zanimiva vprašanja. Učencem predmetne stopnje pa je avtorica predstavila svojo problemsko literaturo. Njene zgodbe pripovedujejo o svetlih plateh brezskrbnega otroštva, pa tudi otroških stiskah in skrbeh, ki jih otroški liki premagujejo s pomočjo staršev in drugih odraslih oseb.

Srečanje s pisateljico je potekalo najprej v športni dvorani za učence razredne stopnje, nato pa v šolski knjižnici za učence predmetne stopnje. Na razredni stopnji je pisateljica razdelila priznanja za opravljeno bralno značko prvošolcem, na predmetni stopnji pa »zlatim značkarjem«, učencem, ki so bralno značko opravljali vseh devet let šolanja.

»Zlati značkarji« so v šolskem letu 2022/23 postali naslednji učenci: Viktorija Lisjak, Sara Harej, Michela Baša, Gaja Lozej, Tija Poberaj Remec, Terezija Bole, Manca Berce, Tina Šinigoj, Teja Cotič, Asja Vodopivec, Jona Šturbej, Vita Rupnik, Martin Mihelj in Vito Vodopivec.

Vsem bralcem iskreno čestitamo! Želimo vam, da bi vas tudi v prihodnje v življenju spremljala dobra knjiga!

Knjižničarka: Edica Klanjšček Schlegel

Dostopnost