Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

Mestna občina Nova Gorica je  ob zaključku šolskega leta ter ob začetku poletnih počitnic pripravila osveščevalno akcijo za osnovnošolce novogoriških šol, z namenom zmanjševanja tveganosti pred utopitvami na divjih rekah.

Za boljšo osveščenost otrok smo pripravili video v obliki dokumentarnega filma ter zgibanko.

 

V izogib tragičnim dogodkom, ki so se zgodili v preteklih letih na reki  Soči, smo v Športnem parku Solkan postavili več novih informativnih in pojasnilih tabel,  4 navpične oznake nivoja reke, napeljali jeklenico čez reko, ki opozarja, da je kopanje smrtno nevarno in vpeljali informatorja, ki je v poletni sezoni prisoten na levem bregu reke Soče.

S pomočjo video posnetka in zgibanke otrokom predstavimo reko Sočo, kot divjo alpsko reko s svojimi pastmi in nevarnostmi. Opozarjamo jih na nove oznake v strugi in ob njej ter poudarjamo odgovorno  obnašanje ter spoštovanje do reke.

Zato vas lepo prosimo, da pripravljeno gradivo posredujete razrednikom, da si ga lahko skupaj z učenci ogledajo v razredu.

 

Video posnetek in zloženka se res navezujeta na reko Sočo in preventivne oznake, ki so bile postavljene ob njej, vendar pa preventivni ukrepi glede kopanja veljajo za vsa naravna kopališča (reke, jezera, morja,..), ki niso uradna kopališča.

Več informacij si lahko ogledate na spletni strani ARSO.

 

Želim vam uspešen zaključek šolskega leta.

Lep pozdrav.

Dostopnost