Skoči na glavno vsebino

Po Prvačini in Dornberku se je te dni sprehajala prijazna gospa odeta v pisane barve. Tetka Jesen je bila. Povabili smo jo medse. Pozdravila je otroke v Prvačini in Dornberku in se seboj prinesla vonj po jeseni in lepoti jesenskih barv.

TETKA JESEN NA PŠ PRVAČINA

V sredo, 27.9.2023, je v našo šolo prišla na obisk tetka Jesen. Prišla je odeta v škrlatna oblačila in s seboj prinesla cel kup sladkih zakladov. Njen pehar je bil poln hrušk, kostanjev, orehov in podobnih jesenskih dobrot, v kovčku pa je skrivala pribor za barvanje listov. Dan nam je polepšala s svojo predstavitvijo in pripovedovanjem zabavnih zgodb. S seboj je pripeljala še škratka Zlatka, ki pa se je veselo skrival, nam malce ponagajal in bo v prihodnjih dneh veselo barval liste na drevesih. Z veseljem bomo opazovali njegovo delo in uživali v lepotah jesenskih barv.

Učenci in učiteljice PŠ Prvačina

TETKA JESEN V DORNBERKU

Prijeten jesenski vetrič je tetki Jeseni pokazal pot tudi k najmlajšim v 1. in 2. razredu na šoli v Dornberku. S svojo polno košaro dobrot in kovčkom z opremo za njena jesenska opravila nam je slikovito predstavila, kaj vse je jesen. Odeta v škrlatne barve je s svojim čopičem in barvami tudi nas skoraj začarala v zlate listke. Ali pa je bil to morda njen škrat Zlatko?!

Ljuba tetka Jesen, hvala ti za obisk! 

Dostopnost