Skoči na glavno vsebino

Za nami je krasen jesenski športni dan. Jutranji oblaki so dali prostor sončnim žarkom, prijetna topla sapica pa je posušila jutranjo roso. Z učenci 1. triletja smo dan športa namenili sprehodu in igram.

Prvi postanek je bil pred cerkvico, kjer smo se odžejali, potem pa uživali v lovilni igrici. Jelenčki smo poskušali uiti volkovom.

Pohod smo po vinogradniških poteh nadaljevali na travnik ob gozdu nad Gmajno. Tam smo se najprej umirili in se povezali s sabo, sošolci in naravo. Zaigrali smo se v zabavni spoznavni igrici, v kateri smo morali ugotoviti, koga je prekrilo pisano padalo. Sledile so igrice na štirih postajah: igrica za pogum in sodelovanje, kjer so otroci z vrvmi dvigovali vrstnike, senzorna igrica za ravnotežje in zaupanje, kjer so sprva z odprtimi očmi, potem pa s prevezo in ob pomoči sošolca hodili po dooolgi in vijugasti vrvi, igrica za radovedno opazovanje, v kateri so kot gozdni detektivi iskali sledove življenja v gozdu, in nazadnje še igrica za spretnost in vztrajnost, kjer so skakali v žakljih.

Pot nazaj je minila, kot bi mignil, ta lep športni dan pa nam bo otrokom in učiteljicam še dolgo ostal v spominu.

Zapisala: Klara Milanič

Dostopnost