Skoči na glavno vsebino

Naša šola se je udeležila tekmovanja Elastomobilov, ki se je odvijalo v soboto, 23. marca 2024, na Kongresnem trgu v Ljubljani, organizirano s strani Hiše eksperimentov v Ljubljani.  Tekmovanje, namenjeno razvijanju spretnosti v inženirstvu, fiziki in kreativnem mišljenju, je ponudilo našim učencem priložnost, da svoje tehnične veščine, razumevanje fizikalnih zakonitosti in inovacije preizkusijo v praksi. Udeležili smo se z dvema ekipama, vsaka izmed njih je imela tri člane. Na samem tekmovanju je sodeloval po en učenec na elastomobil iz vsake ekipe, medtem ko so preostali člani ekipe pomagali pri izdelavi elastomobila tekom leta.

Prva ekipa je izdelala elastomobil z imenom Eclipse, ki so ga ustvarili Samuel Podgornik, Tine Saksida in Ema Vodopivec (desna slika). Druga ekipa pa je izdelala elastomobil Turbo Star, za katerega so bili zaslužni Marko Harej, Izak Mozetič in Tine Baša (leva slika). Pri obeh elastomobilih smo drastično zmanjšali težo, vsak je tehtal okoli 700 g.

Za kar 15 metrov smo izboljšali lanski dosežek, kar je izjemen dosežek in odraz trdega dela, znanja ter predanosti naših učencev. Zahvaljujemo se vsem, ki so podprli naše udeležence in prispevali k temu uspehu. Učenci so pridobili neprecenljive izkušnje in že kujejo načrte za naslednje tekmovanje v naslednjem šolskem letu. Veselimo se nadaljnjih izzivov in priložnosti za dokazovanje na področju tehnične izobraževalne dejavnosti.

Zapisal: Borut Fiorelli

Dostopnost