Skoči na glavno vsebino

V sredo, 15. 5. 2024, smo se šestošolci odpravili v šolo v naravi – v Sočo. Ko smo prispeli, smo se najprej ustavili v domu, nato pa nas je avtobus odpeljal na kmetijo Jelinčič, kjer smo si ogledali izdelavo sira in tudi izdelali en sirček za domov. Seveda smo tja in nazaj hodili. Ko smo se vrnili v dom, smo pojedli odlično kosilo in se razvrstili po sobah. Po obedu smo se podali na ogled zapuščene alpske vasice na kar visoki planoti Lemovje. Ko smo se vrnili v dolino, smo se zopet ustavili na kmetiji in v kampu Jelinčič, kjer smo uživali v odbojki, počivali v visečih mrežah, se gugali, ob tabornem ognju pa imeli pastirsko večerjo (čompe s skuto in dornberško-prvačke penice). Ob spremljavi kitare smo prepevali različne pesmi. Peš smo se ob soju čelnih svetilk odpravili v dom in jih za nekaj časa celo ugasnili in po svetli makadamski poti nadaljevali v četici z zaprtimi očmi, kjer nas je učenec na čelu kolone vodil. Ker smo hodili v tišini, smo lahko prisluhnili čričkom in tišini noči. Po prihodu v dom smo še malo igrali družabne igre in kasneje utonili v sladke sanje.

V četrtek, 16. 5. 2024 nas je avtobus odpeljal v Trento, kjer smo si ogledali Trentarski muzej, žago venecijanko, se sprehodili po leseni brvi čez reko Krajcarico. Po kosilu smo uživali v igranju iger, nato pa smo si ogledali Velika korita Soče ter se sprehodili do sotočja Lepene in Soče.

Večer smo preživeli v igranju družabnih iger in v predstavitvi talentov.

Danes, v petek, 17.5.2024, se vračamo. Spoznavamo še zgodovino krajev ob Soči, ogledali smo si pokopališče iz 1. svetovne vojne, sedaj odhajamo na ogled malih korit, po kosilu pa se vračamo domov, polni novih znanj in doživetij.

Dostopnost