Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. junija 2024, nas je ob 15.05, obiskal Deželak JUNAK z ekipo Radia 1 v okviru humanitarne akcije, s katero že jubilejno 10. leto zbirajo sredstva, da bi na morje peljali čim več otrok iz socialno šibkih družin.

Ponosni smo, da je bila tudi OŠ Dornberk del te čudovite pravljice. Deželakov prihod na naše šolsko igrišče je prinesel val navdušenja in vznemirjenja med učence, učitelje, otroke iz vrtca, starše in vse prisotne.

Ob prihodu so Deželaka pričakale predstavnice Društva kmečkih žena Dornberk, ki so poskrbele za pravo domačo dobrodošlico. Pripravile so okusno frtaljo, domač štrudelj in še nekaj okusnih dobrot ter tako predstavile dornberške tipične domače jedi. Šolski pevski zborček je Deželaku in ekipi zapel unikatno pesmico o Deželaku junaku in otroci so jih obdarili s čudovitimi plakati, polnimi lepih misli. V zraku je bilo čutiti prijetno vzdušje domačnosti in gostoljubja, kar je še dodatno polepšalo dogodek.

Poleg tega se je obiska udeležil tudi znani kolesar in olimpijec Anej Doplihar, ki je skupaj z našimi šolskimi kolesarji pospremil Deželaka na njegovi poti proti Novi Gorici. Naši mladi kolesarji so bili izjemno navdušeni, da so lahko del te pomembne misije in da so lahko podprli tako plemenit cilj.

Posebej ponosni smo na našo šolo, kjer smo zbirali okoli 1200 eur prispevkov za pomoč otrokom iz revnih družin, da bodo lahko odšli na morje. Ob obisku smo zbrana sredstva izročili Deželaku junaku, ki bo poskrbel, da bodo ta sredstva prišla v prave roke in omogočila otrokom nepozabne poletne počitnice.

Celoten dogodek je bil čudovit prikaz sodelovanja in solidarnosti, ki ga je naša šola z veseljem gostila. Hvaležni smo Deželaku junaku za njegov obisk in navdih, ki ga je prinesel med nas. Njegovo poslanstvo in prizadevanja nas opominjajo, kako pomembno je pomagati in podpirati drug drugega.

Zahvaljujemo se staršem in vsem učitelje, ki ste darovali in pripomogli k izvedbi dogodka!

Zahvaljujemo se tudi Društvu kmečkih žena Dornberk za njihovo gostoljubnost ter Aneju Dopliharju in našim šolskim kolesarjem za njihovo podporo in sodelovanje.

Ta dan bo zagotovo ostal v lepem spominu vsem, ki so bili del te posebne dogodivščine.

Dostopnost