Skoči na glavno vsebino

TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

 

P1040071

Letos naši učenci prvič sodelujejo v projektu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Namen projekta je mlade navdušiti za turizem in hkrati razvijati turistično ponudbo domačega kraja.

 

Naša šola bo v projektu sodelovala z nalogo, ki nosi naslov SKRIVNOSTNI ROŽEMPLAC. Letošnji projekt poteka pod naslovom Všeč mi je. In kaj je nam všeč? Všeč nam je narava, všeč nam  je gledališče! – slogan naše turistične naloge nakazuje, da  bomo mlade, ki si želijo drugačnega  preživljanja prostega časa, popeljali med čudovite cvetoče breskove nasade in  se z njimi povzpeli na Rožemplac, kjer jim bomo ponudili kanček kulture v obliki gledališča.

 

V srednjeveškem Taboru nad Dornberkom bodo mladi pod zvezdnim nebom preživeli prečudovit gledališki teden in morda jim bo uspelo odkriti skrivnost dornberškega gradu. Ob gledališki dejavnosti pa naš kraj ponuja še marsikatero zanimivo priložnost za sprostitev in zabavo.

Nalogo in idejo bomo predstavili v Mercator centru v Postojni, kjer bo 6. marca 2012 potekala območna turistična tržnica. Prisrčno vabljeni v Postojno.

Dostopnost