Skoči na glavno vsebino

V torek, 17. 3. 2015, so se učenci turističnega krožka: Jurij, Matija, Tjaša, Lija, Meta, Lucija, Edita in Ema s svojima mentoricama Ireno Humar Kobal in Petro Gabriel predstavili s svojim turističnim projektom Po poti lešandrink na turistični tržnici v centru Mercator v Kopru. Projekt Turizmu pomaga lastna glava organizira Turistična zveza Slovenije in je festival na državnem nivoju, ki spodbuja raziskovanje turizma v domačem kraju. Letošnja tema je bila Zgodbarjenje.

Naši učenci so v raziskovalni nalogi predstavili novo učno krožno pešpot od Prvačine preko Dornberka in Gradišča. Na stojnici so ponujali različne jedi in čaje, značilne za Aleksandrijo, recepte ter zgibanke o učni poti. Učenci so mimoidoče vabili, oblečeni v »aleksandrinske« obleke iz tistega časa, z zgodbami njihovih prednikov o aleksandrinkah, obiskovalci so se lahko preizkusili v kvizu, za nagrado pa so dobili simbolično darilce – življenjske zgodbe. Postavili so tudi spletno stran na facebooku, ki si jo lahko ogledate na https://www.facebook.com/pages/Po-poti-Aleksandrink/611982812266120 .

Za svojo predstavitev so dobili srebrno priznanje Turistične zveze Slovenije. Želimo jim iskrene čestitke in da bo učna pot zaživela.

Dostopnost