Novičke 2022/23

DAN ŠPORTA

V petek, 23. 9. 2022, smo se učenci PŠ Prvačina odpravili na orientacijski pohod proti Špeglam. Pohod smo začeli kar s pesmijo Ko si srečen, ki smo jo zapeli že pred šolo. Na poti smo sledili skrivnim znakom in opravljali različne športne naloge, ki so bile skrite po grmičkih proti našemu cilju. 

Na cilju smo se srečali z učenci višjih razredov OŠ Dornberk in učitelji, se pozdravili, odpočili in se odpravili nazaj. Na poti domov smo prejeli prijazno povabilo na ravnokar stisnjen jabolčnik, ki nam ga je postregla družina Zorn.

Polni lepih vtisov smo se vrnili v šolo in lačni stekli na zasluženo kosilo.

Zapisala: Saša Mihelj

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PŠ PRVAČINA

V četrtek, 1. septembra 2022, smo v šolske klopi pospremili dvanajst novih prvošolcev, ki so pogumno prestopili prag prvačke šole. Prihod v šolo so učenci drugega in tretjega razreda oznanili z rockersko šolsko himno V šolo v Prvačini hodimo, nato je starše in učence pozdravila ga. ravnateljica Dragica Vidmar. Sledil je nagovor predstavnika novogoriške mestne občine, gospoda Marjana Zaharja. Učenci drugega in tretjega razreda so se nato prvošolčkom predstavili še z deklamacijami. Predstavnika šolske skupnosti OŠ Dornberk sta učencem zaželela dobrodošlico, učiteljici sva jim podelili rutice in značke šole in nato smo skupaj vkorakali v šolsko stavbo. Sledila je predstavitev v razredu, med tem pa so se starši v jedilnici posladkali s piškotki in kavo. Po končanem uradnem delu je sledilo še presenečenje – torta dobrodošlice in sladkanje.

Lahko rečemo, da je za nami uspešen prvi dan in želimo si, da bi tako ostalo tudi v prihodnje.

Učiteljice PŠ Prvačina