Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 2. 4. 2015, je bilo v naši šolski knjižnici zelo prijetno vzdušje, saj smo slovesno zaključili letošnjo Bralno značko. Gostili smo slovensko igralko, pisateljico in pesnico Natašo Konc Lorenzutti. Srečanje z ustvarjalko smo imeli 3. šolsko uro za razredno stopnjo (matična in podružnična šola), 4. šolsko uro pa za predmetno stopnjo.

Učencem nižjih razredov je ustvarjalka zrecitirala pesem, učencem je zastavila nekaj ugank, predstavila je ljudsko basen Pes, mačka in volk, prebrala odlomek iz knjig Enajstnik in Kakšno drevo zraste iz mačka.

Učencem predmetne stopnje pa je ustvarjalka prebrala odlomek iz knjige Društvo starejših bratov ter iz nove knjige Lica kot češnje, ki je prav te dni izšla pri Mladinski knjigi. Zrecitirala je reprski muzikal, vsi skupaj pa smo zapeli ustvarjalkino pesem Vsak je včasih s sabo skregan.

Ob zaključku prireditve je pisateljica razdelila priznanja za zaključeno bralno značko v letošnjem šolskem letu učencem prvega razreda, trem učencem iz devetega razreda, in sicer Janu Rojcu, Tomažu Rojcu ter Sari Vodopivec, pa spominsko priznanje za 9-letno zvestobo knjigi.

Ga. Nataša Konc Lorenzutti je učence z nastopom očarala in prepričani so, da bodo še z večjim veseljem prebirali njena literarna dela.

Zapisala: Edica Klanjšček Schlegel

Dostopnost