Skoči na glavno vsebino

Obetalo se je sončno jutro, ko smo se prvi pohodniki zbrali pred šolo v Dornberku. Po pozdravnem nagovoru in kratki predstavitvi poti, ki so jo opravili člani turističnega krožka, smo se odpravili proti Prvačini. Tu so se nam pridružili pohodniki iz Prvačine. Pred Hišo na placu nas je najprej pozdravila predsednica  Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink, nato pa so nam aleksandrinke pripravile duhovit in zabaven kulturni program. Ogledali smo si še muzej, poskusili halavo, pomalicali, posneli skupinsko “fotko” in se odpravili proti Gradišču. Tu nas je pričakal predsednik krajevne skupnosti, izvedeli pa smo tudi veliko informacij o Gradišču in Gregorčiču. Predstavila se je tudi skupina učencev – lešandrinke, ki je  s tradicionalnimi aleksandrinskimi jedmi sodelovala na tekmovanju Kuhna pa to. Poskusili smo lahko kek in čaj karkade. Da je bil postanek prijetnejši, sta poskrbela mlada harmonikaša. Sonce je že visoko sijalo, ko smo se poslovili od prijaznih gostiteljev in se po Gregorčičevi učni poti odpravili proti domu.

Organizatorji pohoda se zahvaljujemo vsem, ki ste pomagali pri pripravi dogodka, zlasti prijaznim gostiteljem v Prvačini in na Gradišču.  Hvala staršem, starim staršem in drugim spremljevalcem, da ste se v tako velikem številu odzvali našemu vabilu. Posebej ponosni smo na učence, ki so odgovorno in z zavzetostjo poskrbeli za pot, varnost, snemanje, fotografiranje in še marsikaj.

P.s.

Povezali smo tri kraje, združili okrog 350 ljudi, prehodili  “neverjetnih” 11 km 420 m  in si naredili lepo sončno soboto.

ŠE KDAJ NASVIDENJE!

V imenu organizatorjev zapisala: Irena Humar Kobal

Dostopnost