Skoči na glavno vsebino

Petek, 9. 10. FILMSKA PREDSTAVA PIKA NOGAVIČKA

Danes smo si učenci od 1. do 5. razreda ogledali film Pika Nogavička na potepu. V naši avli smo pričarali pravo kinodvorano. Nasmejali smo se norčijam najmočnejše deklice na svetu in s tem zaključili dogajanje ob tednu otroka.

Četrtek, 8. 10. PRVAČKA PLEH MUZIKA NA OBISKU

Danes je bilo na naši šoli kar precej glasno. Obiskali so nas glasbeniki pihalnega orkestra iz Prvačine in nas popeljali v svet zvokov različnih glasbil. Zaigrali so nam znane skladbe in nam prikazali, da se z glasbili lahko ustvarijo tudi zvoki narave. Na koncu smo se lahko preizkusili tudi sami pri igranju na prav vsa trobila, pihala in tolkala.

… dogaja se tudi na PŠ. Dogajanje lahko spremljate pod zavihkom PŠ Prvačina.

Sreda, 7. 10., RISARSKI MOJSTRI

Učenci 1.a razreda smo se danes posvetili temi tedna otroka Nekaj ti moram povedati. Pogovarjali smo se komu bi zaupali najbolj skrite skrivnosti, komu bi povedali, če bi bili žalostni in če bi se počutili ogrožene. Učenci so tudi v razredu poiskali sošolca, ki jim je blizu in se radi z njim družijo. Tega učenca, ki bi mu povedali marsikaj, so tudi narisali na velik papir. Risali smo kar na tleh učilnice in se prepustili otroškim pesmicam. Nastali so čudoviti izdelki!

Učenci 2.a razreda smo se posvetili pomembni temi letošnjega meseca požarne varnosti: Če zagori, naj se ti ven mudi. Pogovarjali smo se o svojih izkušnjah in vedenju o nastanku požarov. Utemeljevali smo, zakaj moramo hitro zapustiti prostor ob požaru in kako to naredimo.

Sprehodili smo se po šoli in opazovali oznake, ki nas vodijo k izhodu.

V učilnici smo risali učence, ki ob nesreči zapuščajo šolo. Z barvami smo risbo spremenili v sliko. Pri ustvarjanju smo uživali in nastale so lepi likovni izdelki, ki jih bomo razstavili.

Torek, 6. 10., ŠALJIVE ŠPORTNE IGRE

Danes smo se učenci 1. in 2. razreda pomerili v šaljivih in štafetnih igrah. Tekli smo s štafetnimi palicami, prenašali žoge in krožnike, metali žogico v koš in se preizkušali v sušenju perila. Na koncu smo prav vse skupine dosegle zelo najboljše rezultate. Imeli smo se super!

Ponedeljek, 5. 10., NAJMLAJŠA ALEKSANDRINKA

Obiskala nas je gospa Ljuba Krušič, ki je napisala čudovito knjigo z naslovom Najmlajša aleksandrinka. Veseli smo bili njenega obiska in predstavitve. Knjiga je čudovita.

Dostopnost