Skoči na glavno vsebino

PO POTI ALEKSANDRINK

Lansko šolsko leto so naši učenci sodelovali na festivalu Turizmu pomaga lastna glava z nalogo Zgodbe lešandrink. V nalogi so postavili peš pot Po poti aleksdrink, v kateri so povezali tri kraje (Dornberk, Prvačina in Gradišče). To so kraji, od koder so naše none in pranone odhajale v Aleksandrijo. Takrat začrtana pot se danes nekoliko spreminja. Načrtujemo nameč njeno postavitev v GeoCaching (iskanje zakladov s pomočjo GPS sprejemnikov), seveda pa se bo pot lahko prehodila ali prekolesarila tudi brez GPS naprave oz. pametnega telefona. Krožno pot smo dodelali in razširili, saj so se kot četrti kraj pridružile Renče.

RAZSTAVA O ALEKSANDRINKAH

Da bi učenci lažje razumeli, zakaj so ženske odhajale v Egipt, kaj so puščale za sabo, kako so se s tem spoprijemale in kako je te kraje zaznamovala ta velika življenjska preizkušnja, smo na šolo prenesli razstavo o aleksandrinkah iz goriškega muzeja in razstavo o renških aleksandrinkah,

NA SPREHODU PO RAZSTAVI SE LAHKO PRIDRUŽITE  NAŠIM UČENCEM IN ge. INGI BREZIGAR  ŠE V ČETRTEK IN PETEK (21., 22. 4.) med 11. in 13. uro.

DAN DEJAVNOSTI O ALEKSANDRINKAH V 8. RAZREDU

Učenci osmošolci  so pred nekaj dnevi cel dan posvetili tej tematiki. Spoznavali so zgodovino, jedi, oblačila … Delo se nadaljuje, saj je za postavitev poti potrebno pripraviti zaklade za Geocaching, postaviti spletno stran, napišati zgodbo, ki nas bo po poti popeljala in še marsikaj.

Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem, ki ste nam pomagali od samega začetka in nas prijazno spremljate v našem odpiranju s spomini polnimi bauli. 

Učenci in učitelji – snovalci poti

Dostopnost