Laura, Nika, Lovro, Nuša in Timotej so po kar dolgotrajnih pripravah skuhali
- POLENTINO PREŽGANKO Z BUČNO JUHO z dodatkom kostanja, popečene buče in semen ter maslenih kruhkov,
- ZAVITEK IZ ZELJA IN KLOBASE z domačim radičem po starem (regot z ocvirki in fižolom).
Kosilo so ponudili otrokom v obeh vrtcih, učencem na podružnični in na matični šoli ter poželi kar veliko pohval in navdušenja. Seveda je tudi nekaj otrok, ki jim tako kosilo ni bilo všeč in so vihali noske in nosove.
Pri celotnih pripravah so jim pomagali tudi ostali učenci izbirnega predmeta Sodobna pripava hrane, in sicer Yllka, Hana, Andraž, Andrej, Anja, Michelle, Polona, Jana in Jona, ki jih podobni izzivi še čakajo.
Pri kosilu so otroke spremljale in se z njimi pogovarjale tudi stare mame in none, ki nam vedno stojijo ob strani, nam pomagajo in nas vzpodbujajo, z nami iščejo recepte, ki bi jih lahko še pripravili, nam posodijo staro posodo, pribor za fotografijo, z nami pomivajo posodo, ko obupujemo in vedno najdejo dobro besedo.