Skoči na glavno vsebino
V sredo so Andraž, Yllka, Jana, Andrej in Hana, osmošolci, učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane z osebjem kuhinje pripravili kosilo za vse otroke matične in podružnične šole in obeh vrtcev.

S pomočjo Matjaža Šinigoja so izbrali jedilnik. pod budnim očesom naših non so nekajkrat vadili v učilnici gospodinjstva, z vodjem kuhinje Aleksandrom Skrtom so preračunali količine, sodelovali pri naročanju in pripravi ter kuhanju z  Martino, Marjetko in Alešem ter s pomočjo naših non razdelili kosilo med svoje vrstnike.

Pripravili so MINEŠTRO IZ NONINEGA LONCA – ječmenko s kislo repo ter HRUSTLJAVO PECIVO s kakijem, sladoledom in kapljico medu.

Delo je bilo čisto drugačno kot na vajah, saj so bile količine, posoda, naprave in pripomočki čisto drugačni kot v učilnici, a rezultat so bili prazni krožniki in nasmejana usta mnogih otrok, pa tudi pohvale veliko odraslih.

Spet nas je obiskal uradni fotograf projekta KUHNA PA TO, ki bo fotografije pripravil za objavo v knjigi in reviji Odprta kuhinja. Prav v tej reviji je naša prejšnja bučna juha s polentino prežganko prišla v izbor najboljših receptov leta 2016.

Lep dan smo pripravili in že se veselimo tretjega, zadnjega dogodka v letošnji izvedbi projekta KUHNA PA TO.

Zapisala: Mateja Skočir

 

Dostopnost