Skoči na glavno vsebino
Sinoči se je v prostorih Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici odvijala zaključna prireditev podjetniškega natečaja za mlade POPRI. Med častnimi gosti je bil tudi podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec, rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik, primorska smučarka Ana Bucik in drugi visoki predstavniki gospodarstva in politike. Kulturni program je povezoval Domen Valič, Big Band Nova s solisti pa so večer popestrili z glasbenimi vložki. 
Udeleženci zaključne prireditve so svoje podjetniške ideje dopoldan ponvno predstavili tekmovalni komisiji, v popoldanskem času pa so se lahko udeležili delavnic v eHiši Nova Gorica. 
Med 10 najboljših podjetniških idej v Sloveniji sta se uvrstili tudi naši: DogLoc, ki so jo razvijali Rene Hrovat, Jurij Mušič, Črt Saksida in Lovro Saksida ter Vremenja z Tjašo Medvešček, Majo Prijević in ekipo, ki sta jo vodila Aljoša Bratina in Borut Fiorelli. 
Vremenji je uspel preboj v finale, kjer jim je, žal, prvo mesto izmaknila ekipa PiKa iz Kanala ob Soči.
Iskrene čestitke finalistom, kot tudi dobitnikom bronastih priznanj iz ekipe DogLoc in seveda skupini Urbanside (Tobias Susič Hosner ter Andrej Fabčič), ki sta na prireditvi prejela priznanji za sodelovanje.  

Mentorica podjetniškega krožka: Tatjana Pahor

Povezava do predstavitve naših finalistk:

http://prezi.com/fl-zvd129u2w/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share​

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate film, ki ga je posnela skupina Vremenja za predstavitev:

 

Dostopnost