Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Dornberk  sodeluje v projektu TVU, ki letos poteka pod sloganom »Slovenija učeča se dežela«. Projekt je usmerjen v promocijo učenja skozi vsa življenjska obdobja.

Prvi dogodek, ki se je organiziral na šoli v sklopu projekta, je bila predpremiera gledališke predstave Skrivnostni gozd. Gledališko predstavo so pripravili učenci dramskega krožka pod mentorstvom učiteljic Petre Gabriel, Irene Humar Kobal in Anuše Blažko.

Učenci krožka so prvo uprizoritev igre namenili učencem 1. in 2. triade osnovne šole ter vrtčevskim otrokom z namenom spodbujanja gledališke dejavnosti in gledališke kulture na šoli.

Z izredno predanostjo in enkratno igro so tako pokazali, da je gledališče in dramska igra nekaj pomembnega za našo rast in kulturno vzgojo. Učenci dramskega krožka so s svojo igro in delom dali edinstven vzor bodočim generacijam. Enkraten začetek tedna vseživljenjskega učenja.

Če želite bi del te zgodbe v skrivnostnem gozdu, ste vljudno vabljeni na javno premierno uprizoritev, ki bo danes ob 19.uri v avli Osnovne šole Dornberk.

Martina Merljak, koordinatorka TVU

 

 

Dostopnost