Skoči na glavno vsebino

Potem ko je nova športna dvorana Čuklja v Dornberku prvič uradno odprla svoja vrata v septembru 2017, so v njej minulo nedeljo, 22.10.2017  mladi košarkarji že odigrali 3. turnir Notranjsko-primorske lige U11 v organizaciji Športno košarkarskega društva Kras. Na njem je nastopilo več kot 50 mladih košarkarjev iz KK Logatec, ŠD Žogica Divača, KK Orli Postojna ter domačini iz ŠKD Kras.

Liga, v kateri nastopa 12 košarkarskih klubov iz Notranjske, Primorske in letos prvič tudi iz sosednje Hrvaške s svojimi enostavnimi, prilagojenimi pravili mladim košarkarjem omogoča obilo športnih tekmovanj in užitkov. Tako je bilo tudi to deževno nedeljo v Dornberku, kjer so igralci ob športnem navijanju svojih staršev za dobri dve uri napolnili dvorano s pravo košarkarsko energijo. V medsebojnih  tekmah smo tako lahko videli vse, kar lahko košarka ponudi: ekipni duh, lepe akcije, pa tudi napete končnice in medsebojno druženje. Na parketu in pod koši so se obenem prvič predstavili mnogi mlajši igralci, kar liga tudi dopušča.

Z dobro organizacijo športne prireditve ter ligaškimi tekmami pod okriljem KZS, v katerih na domačem terenu v športni dvorani nastopa Športno košarkarsko društvo Kras postaja Dornberk  vsekakor novo košarkarsko središče na Primorskem.

Naslov fotografije: Skupinska slika  mladih košarkarjev na turnirju

Foto: Jaka Jančar

Tekst: Rajko Kralj / R.K.

 

Dostopnost