Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. 11. 2017, je v dvorani kulturnega doma v Bukovici potekal finalni večer 2. pevskega festivala Pojmo (z)godbo v organizaciji Godbeniške šole Vogrsko.

V finale se je po predhodnem izboru uvrstilo 6 odličnih mladih pevcev, med njimi  sta se predstavili tudi dve naši učenki, in sicer Tija Poberaj Remec iz 4. b razreda ter Meta Zorn iz 5. b razreda.

Kakšna je bila pot do finalnega večera? Učenci, ki so se prijavili na izbor, so 21. oktobra v prostorih podružnične osnovne šole na Vogrskem ob prisotnosti strokovne komisije zapeli pesem slovenske popevke Na pol poti (N. Verboten) in pesem po lastni izbiri. Strokovno komisijo so sestavljali uveljavljeni domači glasbeniki Gorazd BožičAnže Vrabec in Tatjana Mihelj. Izbora se je udeležilo 12 otrok iz okoliških osnovnih šol.

Nastop obeh naših deklet je bil odličen. Prav posebej pa je zablestela Tija, saj je osvojila kar dve nagradi: nagrado občinstva in nagrado strokovne žirijo, kateri se je pridružila tudi gostja Anika Horvat.

Tija, iskrene čestitke! Seveda pa si za odličen nastop čestitke zasluži tudi Meta, pa tudi Eva Klanjšček iz 3. b, ki se sicer ni uvrstila v finale, a se je tudi ona dobro odrezala na avdiciji. 

Bravo punce, odlične pevke ste!

Dostopnost