Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO O PRIPRAVI IN POTEKU

DOBRODELNE PRIREDITVE IN OBVEZNOSTIH UČENCEV NA NJEJ

Spoštovani!

Dobrodelnost in prostovoljstvo sta vrednoti, ki ju na OŠ Dornberk gojimo že vrsto let. V ospredje postavljamo nesebičnost, solidarnost, predvsem pa sposobnost videti druge. Tudi v šolskem letu 2017/18 smo se odločili, da pomagamo. Z dobrodelno prireditvijo, ki smo jo naslovili V deželi pravljic, smo v pravljični svet povabili vse, učitelje, starše, sorodnike, širšo lokalno skupnost.

Dobrodelno prireditev  skupaj z dobrodelno tržnico pripravljamo v četrtek, 30. 11. 2017, ob 18. uri.

Prvi dogodek, povezan z dobrodelno prireditvijo so bile ustvarjalne delavnice, katerih ste se udeležili v velikem številu, za kar se vam zahvaljujemo.

Drugi, osrednji dogodek pa sta četrtkova dobrodelna prireditev in tržnica izdelkov, nastalih na ustvarjalnicah.

Zaradi lažje organizacije dogodka Vam posredujemo nekaj navodil.  Vljudno Vas naprošamo, da jih upoštevate in tako po svojih močeh pomagate pri pripravi dogodka.

V sredo, 29. 11. 2017, bo 6. šolsko uro (13.55 do 14.40) obvezna vaja za učence, ki sodelujejo v programu – to so vsi petošolci, učenci dramske skupine in pevci v šolskih pevskih zborih (samo pevci iz Dornberka).

V četrtek, 30. 11. 2017, (na dan prireditve) se bo pouk zaključil nekoliko prej, in sicer bodo učenci od 1. do 5. razreda zaključili pouk po 4. šolski uri (ob 12.00), učenci od 6. – 9. razreda pa po 5. šolski uri (12.50). Vse ostale dejavnosti (kosilo, OPB, prevoz s šolskim kombijem) bodo potekale po običajnem urniku. Interesnih dejavnosti na ta dan ne bo.

Vsi učenci sodelujejo pri oblikovanju programa ali imajo druge zadolžitve, zato je prisotnost na prireditvi šteta kot sestavni del pouka in tako obvezna.  

Učenci prihajajo v šolo po naslednjem urniku:

  • ob 17. uri – UČENCI PEVCI matične in podružnične šole (1. do 9. razred), zberejo se  v dvorani, oblečeni so v bele majice in jeans hlače ali krilo,

                  – NASTOPAJOČI UČENCI  (pravljična bitja, dramska skupina, petošolci) zberejo  se v                                         garderobi  dvorane,

  • ob 17.30 – OSTALI UČENCI, zberejo se v posebej označenih učilnicah, oblečeni so v belih majčkah oziroma srajčkah.

Morebitna dodatna navodila bodo učencem posredovali učitelji mentorji.

Učenci vstopajo skozi stranski vhod na predmetni stopnji in se v posebej označenih učilnicah  preobujejo v šolske copate. Tu jih pričakajo učitelji razredniki.

Starše, ki boste pospremili svoje otroke do vhoda, prosimo, da jih ob vhodu prepustite našim učenkam hostesam in se odpravite v dvorano skozi glavni vhod.

Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev in gledalcev, Vas naprošamo, da pridete na prireditev, če se le da, peš, saj imamo zelo omejen prostor za parkiranje.

Po končani prireditvi vas bomo povabili na dobrodelno tržnico, ki bo potekala v avli šole.  Učenci bodo dvorano zapustili skupaj z razrednikom, mlajši učenci starše počakajo v učilnicah in se potem skupaj sprehodite po pravljični deželi.

Na tržnici boste lahko izbirali med različnimi izdelki, voščilnicami in celo koledarjem, ki smo ga posebej za to priložnost oblikovali in natisnili. Veseli bomo vsakega vašega prostovoljnega prispevka, s katerim boste pripevali za učence naše šole iz socialno ogroženih družin ter za zvišanje standarda vzgoje in izobraževanja.

Spoštovani, prinesite srečo s seboj in podarite jo tistemu, ki jo potrebuje. Kajti, kar je od srca, se srca prime.

Kolektiv OŠ Dornberk

Dostopnost