Skoči na glavno vsebino

Na zadnji novembrski dan se je Osnovna šola Dornberk spremenila v deželo, kjer domujejo pravljice. Ob 18. uri se je v dvorani Čuklja začela dobrodelna prireditev, ki smo jo poimenovali V deželi pravljic. Na njej so se predstavili vsi učenci naše šole in tudi starejše vrtčevske skupine iz Prvačine in Dornberka. Tako so se po naši pravljični preprogi sprehodili različni pravljični liki s svojim spremstvom, ki so prikazali delček posamezne pravljice. Učenci dramskega krožka, petošolci in pevci vseh šolskih pevskih zborov pa so na oder postavili še igro Srečni princ, ki je marsikateremu obiskovalcu izvabila kakšno solzico ali dve.

Po prireditvi pa so se obiskovalci sprehodili po pravljični deželi, kjer so učenci skupaj z delavci šole pripravili dobrodelno tržnico s posameznimi stojnicami, ki so prikazovale različne pravljice: Pri mačku Muriju, Pri Petru Panu, Pri Sneguljčici, V pekarni Mišmaš, Pri Janku in Metki, Pri Rdeči kapici, Pri sovici Oki. Na njih so si gostje v zameno za simbolični prispevek, izbrali različne izdelke, ki so jih učenci s pomočjo učiteljev, staršev in starih staršev izdelovali na delavnicah v novembru.

Za vsakega otroka oziroma učenca je bil ta dan nekaj posebnega, saj je prav vsak prispeval delček sebe, da je bil dogodek tako obiskan in uspešen.

Ob tem bi se radi zahvalili vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi dogodka.

Dostopnost