Skoči na glavno vsebino

Združenje slovenska izseljenska matica je v letu 2017 razpisalo mednarodni likovni natečaj, s tematiko ilustracij dveh del Louisa Adamiča, z naslovom: Ko je hišni zvonec zazvonil in Silvestrovo v New Yorku.

Nanatečaj so se odzvali mladi iz 7 držav (BiH, Češke, Hrvaške, Nemčije, Slovenije, Srbije, Poljske). Iz Slovenije se je natečaja udeležilo 9 osnovnih šol, iz tujine pa učenci dopolnilnega pouka slovenščine.

Razglasitev rezultatov s podelitvijo nagrad in priznanj je potekala v ponedeljek, 4. 12. 2017, v Mestni knjižnici Grosuplje.

Poleg nagrajenca v kategoriji do 8 let in nagrajenke v kategoriji od 8 do 15 let, se je strokovna žirija odločila tudi za podelitev skupinske nagrade vsem sodelujočim učencem z OŠ Dornberk za »zelo domiselno izdelane kolaže«. Razstava ilustracij je na ogled v Mestni knjižnici Grosuplje, marca 2018 bo na ogled v avli ZRC SAZU, kasneje pa jo organizatorji natečaja želijo preseliti tudi v prostore Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Neja Budihna, Jan Gruden, Laura Klinec, Leon Mermolja, Eli Pavlica, Marija Tratnik, Nika Trček, Lucija Vodopivec in Rebeka Zorn, iskreno vam čestitamo za pomemben mednarodni dosežek!

Več informacij o natečaju si lahko preberete na spletnem naslovu:  http://www.zdruzenje-sim.si/novice-in-projekti-sim/2017120510134746/ODPRTJE-RAZSTAVE-OTRO%C5%A0KA-RISBA/.

Anuša Blažko

Dostopnost