Skoči na glavno vsebino

10. 5. smo imeli učenci 4. in 5. razreda centralne in podružnične šole Prvačina tehniški dan. Ogledali smo si Park vojaške zgodovine v Pivki in jamo Vilenica.

Park vojaške zgodovine Pivka je nov in hitro razvijajoč se muzejski turistični center. S pestrostjo eksponatov in bogastvom zbirk prinaša obiskovalcem edinstven vpogled tako v nacionalno, kot v svetovno zgodovino. Obiskovalcem je v Parku na ogled več pomembnih razstav in zbirk. Ključna je razstava o nastanku slovenske države in vojni za njeno samostojnost leta 1991, posebno zanimanje pa zbujajo tudi tankovska, artilerijska in letalska zbirka ter podmornica, kot največji in po mnenju mnogih obiskovalcev tudi najatraktivnejši eksponat Parka vojaške zgodovine.

Jama Vilenica pri Lokvi je najstarejša turistična jama v Evropi. Podzemne dvorane Vilenice ne bi bile tako bajno lepe, če blestečih kapnikov, kamnitih likov in barvitih sigastih zaves ne bi oblikovala bajna bitja, ki so v davnih dneh živela v tihem miru tega podzemnega kraljestva.

Poleg vseh zanimivosti, ki smo si jih ogledali, smo uživali tudi v vožni z avtobusom, kjer smo se pogovarjali, prepevali in se družili s prijatelji.

Dostopnost