Skoči na glavno vsebino

Dornberk, 29.9.2018 – Zadnja sobota ni bila kot po navadi, ko je šole prost dan in lahko malo polenarimo in pospimo. Ne, saj je bila delovna. Če ste pomislili na zvezke in knjige, ki jih moramo običajno prinesti v šolo, ste se zmotili, kajti tega v soboto nismo potrebovali. Naša šola je namreč za ta dan že 2. leto zapored organizirala športni dan, in sicer dobrodelni tek ter predstavitev športnih klubov, katerega smo se lahko udeležili s starši in drugimi sorodniki. Vsi, ki so se teka udeležili, so prispevali skromnih 5 eur in tako se je v našem šolskem skladu nabralo 1.332 evrov.

Ob 8:30 smo se zbrali na »Kampotu«, kjer smo dobili štartne številke. Ob 9:00 se je pričelo ogrevanje, ob 9:15 pa smo tekači začeli 5-kilometrsko progo. Približno čez 15 minut so v cilj pritekli že prvi tekači. Lanski rekord našega učenca Naceta Pavlice je podrl domačin Jernej Baša. Učenec 9. a razreda, Matija Kavčič, je dosegel 3. mesto, ki je razdaljo pretekel v nekaj več kot 14 minutah. Od punc je 1. mesto dosegla Tinkara Kovačič iz 8. a razreda. Na cilju so nas pričakale ročno izdelane glinene medalje in malica.

Ko smo vsi prišli v cilj in napolnili naše trebuščke, smo se odpravili proti šolskemu igrišču, kjer so se predstavljali različni športni klubi. Letos se jih je odzvalo kar 20. Vsak razred se je priključil enemu izmed klubov, nato pa se po 10 minutah zamenjal in se preizkusil pri naslednjem klubu itn. V telovadnici je bil organiziran prikaz različnih vadb, katerih so se udeležili starši.

Po končani predstavitvi vsakega kluba smo učenci in starši pomagali pri pospravljanju rekvizitov. Po 14:00 je šolsko igrišče že samevalo.

Napisali: Neja, Nika, Mia

Dostopnost